Google Amca

Google Amca 

Dünyadaki en kıymetli şirket Saudi Aramco (Arapça: أرامكو السعودية, Aramko es-Saudiyye) veya resmi adıyla Saudi Arabian Oil Company, Suudi Arabistan'nın ulusal petrol ve doğalgaz şirketidir. Amazon, 2020'de 220,7 milyar dolar olan değerini yüzde 15 artışla 2021'de 254,1 milyar dolara yükseltmesine karşın zirveden 2. sıraya geriledi. Listede 3. sırada yer alan Google, 2020'de 188,5 olan marka değerini yüzde 1,4 yükselterek 191,2 milyar dolara çıkardı." Bu bir maddi değerdir. Her insanın kendine has paha biçilemez manevi değeri de vardır. İnsan para için çalışsa da paradan daha kıymetlidir. 

Dünya bu şirketlerden çok daha değerlidir, bu kadar değerli olan şirketlerin sahiplerinin, bu şirketleri kurup sonra hiç geliştirmeden kendi kendine bu kadar büyüdüğünü söylesem bana kim inanır ve her gün bu şirketi kontrol etmediğini söylesem ne kadar gerçekçi olur. Bu kadar muazzam şirketler ulaşılması zor rakamlara tesadüfen ulaşabilir mi? Biraz gerçekçi olmak lazım. 

Patronlar artık hergün şirkete gitmese bile elindeki küçük tabletle durumu kontrol ediyordur. Dünya mı küçüldü tablet mi büyüdü!!

Bu şirketlere mutlaka bir CEO atamıştır, yardımcılar, genel müdürler ve binlerce çalışan hiç eksiksiz itaat ediyordur. Ben aslında boşa anlatıyorum siz benden bu konuda daha fazla bilgi sahibiniz. 

Deizm veya yaradancılık, tanrısal bir varlık tarafından evrenin yaratıldığı ama evrene veya Dünya'nın işleyişine müdahale etmediğini, dolayısıyla dinler veya peygamberler yollamadığına inanan bir inanç ve felsefi duruştur. Tanrı’nın âlemin ilk sebebi olduğunu kabul etmekle birlikte akla dayalı bir tabii din anlayışı çerçevesinde Peygamberlik kavramına şüphe ile karşılayan veya inkâr eden felsefî ekolün adıdır.

Milattan önce hint düşünürlerin dillendirdikleri daha sonraları 16. Yy ortodoks rahipler tarafından revize edilen bir düşünce akımı. Geçmişi çok eskiye dayanmakta. İnsan aklı bir yaratıcının olması gerektiğine kanaat getirdiği için ikinci bir inanç zaafları neticesiyle ortaya çıkmıştı. Kiliseye inanmama, İslâmı kabul etmeme neticesi yeni bir özgürlük istemek için kendilerine bir kapı açmakta kullanmışlar. Var olanı kabul etme yerine yoktan var olana, vardan da yok olana bir varoluşcu felsefî yolculuk akıl yürütme yapmışlar. İnsan düşünen bir varlıktır, düşünmeyi seven bir yaratılışa sahiptir. 

Google Amca'nın şirketinde diyebilirmiyim ki sahibi bu işlere hiç karışmaz, şirket "batsa ne olur, çıksa ne olur" der mi? derse yalan olur. İşte Allah’ında dünya işlerini yürüten dört büyük melek, ayrıca her bir insan kayıt eden iki meleğe sahiptir. Beni kim görecek deseniz milyonlarca kameralar/ses kayıt cihazları ortalıkta inkar edecek durumda yok. Uzaydan takip ediliyoruz dediğimde bana şaka yapıyorsun diyemiyorlar artık. 

Allah (c.c) ilk olarak kalemi yarattı, Levhi Mahfuz adında kâinat kitabını yazdı. Dünyaya ilâhî nizamı anlatan kitapları Peygamberler aracılığıyla gönderdi. Dünyaya ne için geldiği her zaman unutan insanlara kendini hatırlatmak tı amacı. En son en çok sevdiği Peygamber olan Hz. Muhammed Mustafa’yı korumalı kitap Kuran-ı Kerim'i anlatmak için 23 senede uygulamalı olarak indirdi. Dünyada daha önce "kayıt nizam" hiç bu kadar hassas tutulan kimse olmamıştı. Her günü tesbit edilen yaklaşık 250.000 Hadis-i Şerif ile kayıt altına alındı. İnsanoğlu Allah'ın büyüklüğünü anlasınlar istedi. Akıl sahibi düşünen insanlar için bir çok delil vardır, inanmak istemeyene kimse kabul ettirmez. 

YORUM EKLE