Başkan Yılmaz, eşi Meltem Yılmaz ile birlikte Kuvayi Milliye Caddesi üzerinde bulunan Toroslar Kültür Sanat Kaldırımı’nda hemşehrilerine çiçek dağıtarak, Anneler Günü’nü kutladı.
Çiçeklerini alan anneler ise bu özel günde kendilerini unutmayan Başkan Yılmaz’a teşekkür etti.
“Bir Gün Değil, Her gün Başımızın Tacısınız”
Çiçek takdimi sırasında 7’den 70’e herkesin yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Yılmaz, özellikle çocuklar ve gençlerle sohbet ederek; “Başımızın tacı olan annelerimizin bir gün değil her gün kıymetini bilelim ve onların varlığından mutlu olduğumuzu hissettirelim” dedi.
"Cennet anaların ayakları altındadır" hadisine atıfta bulunan Başkan Yılmaz; “Toroslar Belediyesi olarak her yıl seramızda özenle yetiştirdiğimiz kadife çiçeklerimizi bu yıl da annelerimize ulaştırarak, minnettarlığımızı ifade ettik. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün ifade ettiği gibi; "Dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadının eseridir." Başarılı, çalışkan, saygılı, milli ve manevi değerlerine bağlı neslin en büyük payı ise annelerimizindir. Annelerimizin gurur duyacakları evlatlar olmak onlara verebileceğimiz en değerli hediyedir. Bizlere varlıklarıyla güç veren tüm annelerin Anneler Günü’nü kutluyor, sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum” diye konuştu.
üretici kadınlar olarak evde ürettiklerimizi getiriyoruz, satış yapıyoruz, ev ekonomimize katkıda bulunuyoruz. Çiçekler, zeytinyağları, ahşap ürünler ve Mut'un kültürünü yaşatmak adına yöresel ürünler yapıyorum. Festivalin bize çok katkısı oldu. Büyükşehir Belediyesi'nin attığı bu adım Mutlular adına çok iyi oldu” dedi.
“Festivalde beklenenden fazlası var”
Festival, Mut’ta yaşayanları daha mutlu etti. Mutlulardan Ahmet Özkan, festivalin güzel geçtiğini vurgulayarak, “İlerleyen zamanlarda çok daha güzel festivallerin de olacağını düşünüyorum. Kalabalık çok güzel, yoğun bir ilgi var. İlerleyen dönemlerde çok daha iyi olacağını düşünüyorum” diye konuştu.
“Mut halkı olarak otlar olmadan bir yaşam düşünemiyoruz”
Festivalin ziyaretçilerinden Merve Adıgüzel, ot olmadan lezzetin de olmayacağını belirterek, “Mut bu konuda oldukça zengin. Yaklaşık 750 tür bitki var yöremizde. Ispanağı çok kullanıyoruz. Ebegümecini, taze kekiği tüm yemeklere kullanıyoruz. Zaten dağ kekiği Toroslar’da çok meşhur. Ben baharatçıyım, açıkçası çok ve severek kullanıyorum. Özellikle fesleğenimiz var, batırığımızda kullanıyoruz. Yöresel bir yemek. Mut'un yemeği. Fesleğen olmazsa bir batırık düşünülemez. O yüzden Mut halkı olarak otlar olmadan bir yaşam düşünemiyoruz” ifadelerine yer verdi.
“Bu festival hem Mut’a hem de Mersin’e bereket olacak”
Ziyaretçilerden Fatih Özkan, otların birçok alanda değerlendirildiğine dikkat çekerek, “Bizim burada et ve otun bir arada olduğu bir kültür hakim. İkisini de bir arada tüketiyoruz. Onun dışında kökboyasında kullanılan otlarımız da vardır. Civanperçemi, safran var. Mut’ta hepsi var. Burada yaşadığımız için çok memnunuz. Bu festival Mut’un tanıtımı için çok güzel oldu. Bu festival hem Mut’a hem de Mersin’e çok güzel bereket olacak” diye konuştu.