Medical Park Tarsus Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Dr. Mustafa Kablan Kürklü, okul dönemi çocukluğunun oyun çocukluk döneminin de bir kısmını kapsadığını, ikisinin beraber yürütülmesi gerektiğini belirtti.
Çocuğun bu dönemde hem okula gideceğini hem de oyun çocukluk dönemini yaşayacağını kaydeden Dr. Mustafa Kablan Kürklü, “Oyunu artırınca okul başarısı, okul başarısını arttırınca oyun çocukluğu geri kalabilir. Sağlıklı bir çocukta her ikisinin de gerekli olduğu bilinmelidir. Okul başarısını etkileyen etkenler her ne kadar sadece okulmuş gibi görünse de başta aile olmak üzere çocuğun akran ilişkileri var olan biyolojik yapısı ve bunlara bağlı olarak psikolojik gelişimi, kuşkusuz etkileyici etkenlerin ilk sıralarını almaktadır” dedi.
BAŞARININ ETKENLERİ
Psikiyatrist Mustafa Kablan Kürklü şöyle devam etti:
“Aile sorunları yaşayan çocukların travmatize yanları, biyolojik sağlığı bozuk çocukların yetersiz biyolojik performansları, yaşam performanslarındaki düşüş nedeni olduğu gibi okul başarısındaki düşüşte de birinci etken olacaktır. Okul çağı çocuklarındaki başarısızlıkların nedenlerinin iyi araştırılması gerekmektedir. Dikkat eksikliği gösterdiği düşünülen bir çocuğun ana sorununun sadece dikkat olmadığı bilinmelidir. Dikkat çoğunlukla bir belirtidir ve sadece ‘dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu’ gibi bir psikiyatrik rahatsızlığı işaret etmez, dikkati etkileyen birçok faktör vardır. Kulağında işitme problemi, gözünde görme kusuru veya herhangi bir biyolojik rahatsızlığı olan bir çocukta dikkatin azalması beklenmelidir.”
Okul-oyun İlişkisi İki Kefeli Bir Terazi
Okul-oyun İlişkisi İki Kefeli Bir Terazi
Ajandahaber Ajandahaber
SAĞLIK
Medical Park Tarsus Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Dr. Mustafa Kablan Kürklü, okul dönemi çocukluğunun oyun çocukluk döneminin de bir kısmını kapsadığını, ikisinin beraber yürütülmesi gerektiğini belirtti.Çocuğun bu dönemde hem okula gideceğini...
Paylaş: