Mersin Üniversitesi’nde hemşirelere yönelik “Klinik Uygulamalarda Rehberlik Kursu” düzenlendi.
Mersin Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu tarafından Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde hemşirelere yönelik “Klinik Uygulamalarda Rehberlik Kursu” düzenlendi. 1-2 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen eğitime, Mersin’deki tüm sağlık kurumlarından hemşireler ve Sağlık Yüksekokulu yüksek lisans öğrencileri katıldı.
Kursun açılış töreninde konuşan Mentorluk (Rehberlik) uygulamalarının, hemşirelik mesleği için gerekli ve önemli olduğunu belirten Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Rana Yiğit, hemşirelik eğitimi müfredatında, teori ve uygulamanın eşit öneme sahip olduğunu vurguladı. Yiğit, “Rehberliğin, mesleki beceride ustalaşmanın yanı sıra mesleki bakış açısı kazandırma, yaptıkları uygulamaların önemini kavratma, kendilerinin farkına varmasını sağlama, kurum kültürünü tanımalarını kolaylaştırma ve sorumluluk alma isteğinin artması gibi yararları vardır. Bu nedenle hemşirelik eğitiminde kullanılması vazgeçilmezdir” dedi.
Yiğit, mentorluk uygulamasıyla ilgili yaptığı konuşmayı şöyle sürdürdü:
“Mentorluk, hemşirelerin liderlik becerilerinin geliştirilmesi, yönetsel rollerinin gerçekleştirilmesi, kişisel ve mesleki ilerlemelerine katkı sağlayacak bir süreç olarak ele alınmalıdır. Yeni mezun hemşirelerin, kuruma ve kurumun kültürüne daha rahat uyum sağlamalarında, üstlerinin rehberliğine gereksinimleri vardır. Günümüzde gerek özel sağlık kurumlarında gerekse kamu kurumlarında istihdam edilen hemşireler, ne kadar iyi bir eğitim alsalar da kendilerini destekleyecek, rehberlik edecek bir uzman ya da bir rehbere gereksinim duyarlar.”
1 Ekim Perşembe günü gerçekleşen eğitim kapsamında, Sağlık Yüksekokulu öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Sümbüle Köksoy,“Klinik Uygulamalarda Rehberlik ve Özellikleri”, Doç. Dr. Mualla Yılmaz “İngiltere’de Klinik Uygulamalarda Rehberlik Uygulamaları, Ankara Üniversitesi öğretim elemanlarından Doç. Dr. Gülsüm Ançel ise “Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Klinik Uygulamalarda Rehberlik Uygulamaları” konularında bilgi verdi.
Kursun ikinci gününde ise Sağlık Yüksekokulu dersliklerinde Hemşirelik Anabilim Dalı öğretim elemanları tarafından klinik uygulamalarda rehberlik uygulamalarının ve materyallerinin tanıtımı gerçekleştirildi.
Uygulamanın ardından Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde, Doç. Dr. Mualla Yılmaz’ın kurs değerlendirme sonuçlarını açıklamasının ardından, eğitimcilere teşekkür belgeleri ve 105 kursiyere katılım belgeleri verildi.
Hemşirelere Rehberlik Kursu Verildi
Mersin Üniversitesi’nde hemşirelere yönelik “Klinik Uygulamalarda Rehberlik Kursu” düzenlendi.Mersin Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu tarafından Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde hemşirelere yönelik “Klinik Uygulamalarda Rehberlik...
YORUM EKLE
1
MEÜ’de Yabancı Uyruklu Öğrenciler İçin Tanışma...
2
MTSO Sergi Sezonunu Açtı
3
Taşpınar: "TEK Başına İktidar Olmak Yine Bize...
4
Mersin GİAD’ın Hedefinde Rusya Var
5
Türkiye’nin Teknoloji Perakendecisi Bimeks Anamur’da
6
Toroslar Meclisi’nden Milli Eğitime 7,5 Dönüm...
7
Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe KKTC’de Temaslarda...
8
Mersin’de Yaya Güvenliği Çalışmaları
9
Belediye Hizmetleri Taktir Görüyor
10
Çevreci Öğrenciler Belgelerini Başkan Tollu’dan...
SON DAKİKA HABERLERİ
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
GÜNEŞ
ÖĞLE
İKİNDİ
AKŞAM
YATSI