MEÜ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNİ BEKLİYOR

- MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANI PROF. DR. SELİM İNAN: - “BU YIL BÖLÜMÜMÜZE 370 ÖĞRENCİ ALIMI YAPACAĞIZ” - “BİZİM BÖLÜMDEKİ ÖĞRENCİLER ERASMUS DEĞİŞİM PROGRAMI DAHİLİNDE YURT DIŞINDA EĞİTİM ALABİLİYORLAR”

MEÜ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNİ BEKLİYOR
Mersin Üniversitesi (MEÜ) Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim İnan, bu yıl Çevre, Elektrik-Elektronik, Gıda, Jeoloji, Kimya ve Makine Mühendisliği bölümlerine 370 öğrenci alınacağını belirterek, öğrencileri bölümlerine beklediklerini söyledi.
Üniversite tercih döneminin başlamasıyla birlikte MEÜ’de ki bölümler de kendi bölümlerinin tanıtımını yapmaya başladı. MEÜ resmi internet sitesinde yazılı bir açıklama yapan MEÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim İnan, öğrencileri kendi bölümlerine davet etti. İnan, amaçlarının kaliteli eğitim-öğretim ile çağı yakalamış, üretken, bulunduğu topluma faydalı, sorunları yerinde çözebilen mühendisler yetiştirmek olduğunun altını çizdi. İnan, “Vizyonumuz, kendi kaynaklarını yaratabilen, ülkemizin kalkınmasında teknolojik ve ekonomik katkı sağlayan, öncü, modern, yaratıcı ve pozitif düşünen mühendisler yetiştirmek ve kendi alanında ulusal ve uluslararası düzeyde kabul ve takdir gören, çağı yakalamış, mensubu olmakla gurur duyulan bir fakülte olmaktır” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’DE EN İYİ İLK 15 MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ARASINDAYIZ”
MEÜ Mühendislik Fakültesi'nin fiziki mekan açısından pek çok mühendislik fakültesinden avantajlı durumda olduğunu belirten İnan, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği ile İnşaat Mühendisliği bölümlerine de önümüzdeki yıl öğrenci almaya başlayacaklarını, öğretim üyesi kadrosunun ve altyapılarının tamamlandığını kaydetti. Fakültede 53'ü öğretim üyesi olmak üzere 100'ü aşkın öğretim elemanının bulunduğunu açıklayan İnan, tüm öğretim elemanlarının alanlarında yetkili ve başarılı isimler olduğuna dikkat çekti. İnan, bu yıl Çevre Mühendisliği Bölümü'ne 70, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü'ne 70, Gıda Mühendisliği Bölümü'ne 60, Jeoloji Mühendisliği Bölümü'ne 70, Kimya Mühendisliği Bölümü'ne 40, Makine Mühendisliği Bölümü'ne 60 öğrenci olmak üzere 370 öğrenci alınacağını dile getirdi. Fakültelerini tercih eden öğrencilerin çoğunluğunun Anadolu Lisesi'nden geldiğinin de üzerinde duran İnan, “Diğer Mühendislik Fakültelerine bakıldığında Mersin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nin, Türkiye'deki ilk 15 mühendislik fakültesi içerisinde yer aldığını söyleyebiliriz” dedi.
Öğrencilerin, fakülteye ait pek çok laboratuvarda araştırma ve uygulama alanı bulabildiklerini belirten İnan, “Kurulu bulunduğu 6 blok ile Çiftlikköy Kampüsü'nde oldukça geniş bir alana sahibiz. Toplam 6 bloktan oluşan fakültenin A ve B Bloklarında 25 lisans dersliği, 3 adet bilgisayar laboratuvarı, 5 adet araştırma laboratuvarı ve Kimya Mühendisliği Bölümü’ne ait 2 adet öğrenci laboratuvarı bulunuyor. Ayrıca, her biri 48 idari ofisten oluşan C ve D Bloklarında 69 adet laboratuvar ve atölye yer alıyor” şeklinde konuştu.

“ÖĞRENCİLERİMİZ YURT DIŞINDA EĞİTİM YADA STAJ YAPIYORLAR”
Avrupa'daki pek çok üniversite ile değişim ve işbirliği anlaşmaları yaptıklarını ve bu kapsamda bir çok öğrencinin yurt dışındaki üniversitelerde eğitim ya da staj yaptığını dile getiren İnan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Erasmus değişim programı dahilinde Almanya, Fransa, İspanya, Portekiz, İtalya, Hollanda, İsveç, Finlandiya gibi pek ülkenin üniversiteleri ile değişim anlaşmaları yaptık. Fakültemizi tercih eden öğrencilerimiz, istedikleri bir ülkede bir ya da iki yarıyıl olmak üzere okuma şansına sahip durumdalar. Bu kapsamda. 2010-2011 eğitim-öğretim yılında 23 öğrencimiz, 2011-2012 eğitim-öğretim yılında 19 öğrencimiz çeşitli ülkelere giderek eğitimlerine orada devam ettiler. Bu yıl bu sayıyı daha da artırmayı hedefliyoruz.”
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER