Bölgesel İstişare Toplantısı Mersin'de Yapılıyor

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Doç.Dr.Ömer Açıkgöz, yüksek öğrenim öğrencilerinin bir yıl yurtdışında eğitim görmesi uygulamasını ortaöğretim sistemine de getirmek istediklerini söyledi.

Bölgesel İstişare Toplantısı Mersin'de Yapılıyor

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Doç. Dr. Ömer Açıkgöz, yüksek öğrenim öğrencilerinin bir yıl yurtdışında eğitim görmesi uygulamasını ortaöğretim sistemine de getirmek istediklerini söyledi.

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Milli Eğitim Bakanlığı Bölgesel İstişare Toplantısı Mersin'de yapılıyor. Suphi Öner Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen toplantıya, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Doç. Dr. Ömer Açıkgöz, Grup Başkanları, İnşaat Emlak Grup Başkanı Mustafa Murat, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, Adana, Konya, Hatay, Antalya, Karaman, Niğde, Osmaniye il milli eğitim müdürleri ve ilçe milli eğitim müdürleri katıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Gül, katılımcılara Mersin ile ilgili bilgiler verdi. Mersin'in eğitim alanında son yıllarda büyük atılımlar kaydettiğine dikkat çeken Gül, "Özellikle Sayın Valimiz Hasan Basri Güzeloğlu göreve geldikten sonra birinci önceliğini eğitim alanına verdi. Ciddi çalışmalar yapıldı. Okul öncesi, Mesleki ve Teknik Eğitim alanında da ciddi çalışmalar içerisinde olduk" dedi.

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Doç. Dr. Açıkgöz de bölge istişare toplantılarını bölge illerinin yaptıkları çalışmalardan haberdar olmalarını sağlamak, Bakanlığın bölge illerinin faaliyetlerini yerinde izlemek istemesi ve genel müdürleri temsilen toplantıya gelen grup başkanlarıyla bölge illerinin karşılaşmış oldukları sorunlara yerinde çözüm getirmesi amacıyla düzenlediklerini kaydetti. Sahada yapılan çalışmaların önemi üzerinde duran Açıkgöz, "Bir proje ne kadar iyi olursa olsun eğer usta iyi değilse iyi sonuç alamayız. Ankara'da ne kadar iyi çalışırsak çalışalım, ne kadar iyi politikalar geliştirirsek geliştirelim eğer bu politikalar sizler tarafından iyi bir şekilde anlaşılamaz ve inşa edilemezse iyi bir yapı ortaya çıkmaz" diye konuştu.

Bugün Türkiye'nin en önemli sorunlarından birinin eğitim olduğunun altını çizen Açıkgöz, "Genç nüfus, bulunduğumuz zaman dilimi içerisinde fırsat penceresi olarak görülüyor. Bu fırsat penceresini iyi değerlendirdiğimiz zaman Türkiye büyük sıçramalar yapabilir. Genç nüfusun kendisi bir stratejik kaynaktır. Ancak bu nüfusu eğitmek ayrı bir çaba istiyor. Bundan 20 yıl önceki toplumun eğitim anlayışı şimdiki ile farklı kodları taşıyordu. Küreselleşme denilen olguyla beraber işletmeler, sermayedarlar kalifiye eleman arıyorlar. Bu çalışanın o işletmeye uyum sağlayabilmesi için uluslararası nitelikte yetişmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Yüksek öğrenim öğrencilerinin bir yıl yurtdışında eğitim görmesi uygulamasını ortaöğretim sistemine de getirmek istediklerini ifade eden Açıkgöz, ortaöğretim öğrencilerinden seçilen yaklaşık 150 öğrenciyi Avrupa Birliği ülkelerine staj için gönderdikleri bilgisini vererek, "Eğitim alanında büyük reformlar birbiri ardına hayata geçiriliyor. Bu reformlar bilimsellik temelinde yapılıyor" şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından toplantının gündem maddelerine geçildi. Başta Mersin olmak üzere bölge illeri sunumlarla yaptıkları çalışmalara ilişkin bilgi verdi. - MERSİN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER