CANİK’TEN BİR “YUNUS” GEÇTİ

Canik’teki ilk ve orta öğretim okullarında düzenlenen “Bu Dünyadan Yunus Geçti” adlı yarışmanın ödülleri törenle sahiplerini buldu

CANİK’TEN BİR “YUNUS” GEÇTİ

CANİK’TEN BİR “YUNUS” GEÇTİ

Canik’teki ilk ve orta öğretim okullarında düzenlenen “Bu Dünyadan Yunus Geçti” adlı yarışmanın ödülleri törenle sahiplerini buldu

“2021 Yunus Emre ve Türkçe Yılı” dolayısıyla Samsun’un Canik ilçesindeki ilk ve orta öğretim okullarında okuyan öğrencilere yönelik düzenlenen “Bizim Yunus” ve “Dünya Dili Türkçe” konulu “Bu Dünyadan Yunus Geçti” adlı resim, şiir ve öykü yarışmalarının ödülleri Canik Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen final programıyla sahiplerini buldu. Canik Belediyesi’nin Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Canik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde düzenlemiş olduğu yarışmaya Canik’teki tüm okullardan katılımın sağlandığı belirtildi. Yunus Emre'nin hayatının canlandırıldığı “AŞKIN ALDI BENDEN BENİ” adlı tiyatro oyununun da sergilendiği programa Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan İpekdal, Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar, yarışma komisyon üyeleri, öğretmenler, veliler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Üç farklı kategoride düzenlenen yarışmanın ödül töreninde birincilere tablet bilgisayar, ikincilere çeyrek altın, üçüncülere gram altın hediye edildi.


 

BAŞKAN SANDIKÇI: “YUNUS’U KEŞFE ÇIKTIK”

Yunus Emre gibi önemli birini anlatmanın çok zor olduğunu dile getiren Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “İstedik ki, Tasavvuf ve Halk Şiiri’nin öncülerinden olan Yunus Emre’nin sevgi, barış, hoşgörü, kardeşlik gibi müşterek insani değerler üzerine inşa ettiği felsefesini Türkçe’nin en duru haliyle anlatan şiirlerini çocuklarımızla, gençlerimizle birlikte yeniden keşfe çıkalım. Bu yarışma ile öğrencilerimizin Yunus Emre’nin arı ve duru bir Türkçe ile anlatmış olduğu ‘72 Millete bir gözle bakmak’ ilkesine, insanları ortak değerler etrafında birleştirme ruhuna vurgu yapan özgün eserler ortaya koyabilmelerini amaçladık. Onlar bu yarışmayla ‘Bizim Yunus’u yeniden keşfedecekler. Bakalım Yunus’a dair neler bulmuşuz, neler elimize geçmiş, hangi hazinelere sahip olmuşuz, diyerek bu programı düzenlemiş olduk” dedi.

BİRLİK VE BERABERLİĞİ KURAN GÖNÜL SULTANLARI

“Büyük insanlar toplumun, üzeri kül tutmuş o eskimeyen değerlerini taptaze ve gür nefesleriyle yeniden harlamış, alevlendirmiş ve toplumu düştüğü gaflet uykusundan uyandırmışlardır” diyen Başkan İbrahim Sandıkçı, “Toplumun ikiliğe düştüğü, fitne, fesat ve ayrılığın toplumun birliğini yakıp küle çevirdiği en kasvetli dönemlerde hep birileri çıkmış ve sahip olduğumuz medeniyetin elmastan, pırlantadan, inciden daha kıymetli değerlerini topluma sözleriyle, halleriyle, davranışlarıyla yeniden nakış nakış işleyen Ahmed Yesevi gibi, Gazali gibi, Hacı Bektaş-ı Veli gibi, Mevlâna gibi nice velilerin, gönül sultanlarının geçtiği bu kervandan ‘Bizim Yunus’ da geçmiştir” ifadelerini kullandı.

“Yunus Emre olmasaydı bugünkü Türkçemiz olmazdı”

“Yunus Emre hâlâ aramızda” diyen Adnan İpekdal, milletimizin Yunus Emre’ye duyduğu teveccühünün çok fazla olduğunu belirtti. Yunus Emre’nin Türk diline olan katkısından dolayı Türkçe’nin kurucusu denilebileceğini dile getiren Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan İpekdal, “Yunus Emre olmasaydı bugünkü Türkçemiz olmazdı” diye konuştu.

Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar da Yunus Emre’yi anlattığı konuşmasında, “Müşterek insani değerler üzerine inşa edilmiş felsefesiyle Yunus Emre, çağlar ötesine seslenebilmeyi başarmış bir şairdir. Anadolu’daki 700 yıllık varlığımızı temsil eden gönül eridir. Bütün davaların ötesinde, ‘Benim işim sevgi için’ diyen yüce bir gönüldür” ifadelerini kullandı.

Üç farlı kategoride düzenlenen yarışmanın komisyon üyelerine de hediye takdiminin yapıldığı final programı, Canik Belediyesi’nin Youtube kanalından canlı olarak yayınlandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER