Bakan Yıldırım, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde, burada görev yapan işçilerle iftarda bir araya geldi. Burada bir konuşma yapan Yıldırım, karayollarında çalışan işçilerin sıcak havaya rağmen aralıksız çalıştığını ifade etti. Yıldırım, "Hata bularak değil çare bularak iş yapmak gerekiyor. Çare bulmak, her yiğidin karı değildir. Arkadaşlarımız çare ve çözüm üreterek büyük fedakârlık yaparak çalışmalarını sürdürüyor. Hakikaten büyük bir özveriyle çalışıyorlar. Belki başlangıçta ufak tefek aksaklıklar oldu ama bütün bunlar aşılmış durumda herkes ne iş yapacağını biliyor. Ve tıkır tıkır planlandığı gibi işlerini yapıyor. O yüzdende sürecin bundan sonra daha da hızlanacağını sizlere söyleyebilirim" dedi.
17 Eylül tarihi itibariyle köprüdeki çalışmanın bitmesinin planlandığını hatırlatan Yıldırım, "Arkadaşlarımızla bugüne kadar geldiğimiz üst düzeyli şartları değerlendirdik. Ve bir karara vardık. İstanbullulara karşı biraz daha fazla özveriyle çalışacağız, şartları zorlayacağız ve bu çalışmaları en geç, şartlar istediğimiz gibi giderse yağmur, rüzgar iklim şartlarında veya elde olmayan sebepler olmaz ise 30 Ağustos tarihine kadar tamamlamış olacağız. Arkadaşlarımız bu konuda İstanbullulara yüklenici firmamız, karayollarında çalışma yapan bütün arkadaşlarımız söz verdiler, bu kararlılığı ortaya koydular" diye konuştu.
Çalışmaların ilk ayağı olan Avrupa’dan Anadolu yakasına geçişteki çalışmaların 4 şeritte de tamamlandığını ve bittiğini belirten Yıldırım, "Bugüne kadar, yani yarın 8 şeritten 4'ünü tamamlamış oluyoruz. Yani, işin yarısını yarın öğlen saatlerinde bitiriyoruz. Oradaki iş makineleri, alet edevatlar kaldırılacak, bariyerler kaldırılacak ve yarın öğlen saatlerinde de o şerit trafiğe verilecek. Böylece güney kısmında bulunan şeritlerin tamamı bitmiş olacak. Çalışma kuzeye alınmış olacak. Orada çalışmaya başlayacaklar. Tekrar iki şerit alınacak, diğer iki şerit trafiğe verilmeye devam edecek" dedi.
Bir gazetecinin köprünün durumu ile ilgili sorusu üzerine Yıldırım, "Tabii köprünün asfaltı kaldırıldı. Ondan sonra izolasyonu kaldırıldı. Durum çok vahim değildi. Ama bu çalışma ertelenseydi, buradaki korozyon çok daha kısa sürede yayılabilirdi. Erken teşhis ve tedavi dediğimiz olayı burada da yaşamış olduk. Ve bu şekilde doğabilecek büyük riskleri ortadan kaldırmış olduk. Bazı sorular oluyor; '24 yaşında bir köprüde bu kadar kapsamlı çalışmaya ne gerek var?' Bunun cevabı çok basit; Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, dünyadaki herhangi bir köprü gibi değil. Dünyanın hiçbir köprüsünde bu kadar ağır taşıt trafiği yok. Ağır taşıt trafiği, Türkiye’nin yüzde 80'i bu köprüden geçiyor. Bir insanı düşünün, taşıma kapasitesi 20 kilo. Sürekli sırtına 30-35 kilo vurursanız, bu insanın bunu uzun süre taşıması mümkün değil. Bu köprüde de o yüzden taşıt trafiği çok fazla olduğu için mecburen bu çalışmayı yapmak zorunda kaldık" ifadelerini kaydetti.
"ASIL ÇİLE GELECEK SENE"
Gelecek yıl da Boğaziçi Köprüsü'nün bakıma alınacağını ve bu sırada kapanabileceği mesajını veren Bakan Yıldırım, "Boğaziçi Köprüsü'nün durumu daha zor olacak. Çünkü yaşlı, halatları da değişecek. Bakımı uzun sürecek. Ama Allah korusun, köprü yıkılırsa kimse 'Sağolsun Bakan trafiği rahatlattı' demez" dedi.