Kargıcık Turizm Yatırım Komisyonu Toplandı
Kargıcık ‘Turizm Yatırım Komisyonu 2.Toplantısı’ Vali Su, Başkanlığında Gerçekleştirildi
Silifke ilçesi Kargıcık Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi’nde yatırım yapılmasının önünü açılması için kurulacak turizm şirketine yönelik çalışmaların ele alındığı ‘Turizm Yatırım Komisyonu 2.Toplantısı’ Vali Ali İhsan Su, başkanlığında gerçekleştirildi.
Mersin İlinde ilan edilen Turizm Merkezlerinin yatırıma açılmasına öncülük etmek amacıyla Kargıcık Turizm Merkezine talip olmak üzere şirket kuruluş çalışmaları başladı. Potansiyel yatırımcılarla yapılan toplantı Vali Ali İhsan Su, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı A.Hamit İzol ve Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan’ın moderasyonunda gerçekleştirildi.
Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Yenişehir Belediye Başkan Yardımcısı Nuran Kurtuluş, Toroslar Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Büyükekiz, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Sabri Tekli, Tarım İhtisas OSB Başkanı Gül Akyürek Balta, STK Başkanları ve iş dünyası temsilcilerinin katıldığı toplantıda, kurulacak şirket yapısı ve yapılacak yatırım hakkında bilgi verildi.
Potansiyel Yatırımcılara yapılan toplantı MERSİN’in Silifke ilçesindeki Kargıcık Bölgesinde tasarlanan Projenin tamamını tek bir işletmenin üstleneceği planlandı. Yeni turizm köyünde 400 dönüm arazi üzerinde, 1800 odalı tesis olarak düşünülüyor.
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Meclis Başkanı Hamit İzol ve Turizm Yatırımları Çalışma Grubu, Silifke ilçesindeki Kargıcık Bölgesinde tasarlanan yeni turizm köyü için incelemelerini bitmişti. Maliyet, inşaat ve yönetim konuları hakkında görüşüldü.
Konuyla ilgili değerlendirme yapan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, arazinin projeye çok uygun olduğunu ve kararlılıkla çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.
MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol ise, hazırlıklarını doğanın yapısına uygun bir proje oluşturmak hedefiyle sürdürdüklerini ve tamamlandığında bölgenin cazibe merkezi olacağına inandıklarını belirtti.
Mersin Göksu Nehri rafting projesinde sona geliniyor.
Mersin ilinin en önemli akarsuyu Silifke Göksu nehri iki kol halinde Orta Toroslar'dan doğar. Güney kolu Geyik dağlarından, diğer kol ise Haydar dağlarından kaynaklanır. Bu iki kol Mut ilçesinin güneyinde birleştikten sonra Göksu adını alır. Uzunluğu yaklaşık 260 km. olan Göksu nehri, Taşucu ve Silifke arasında bir delta yaparak Akdeniz'e dökülür.
Yaban hayatı açısından çok zengin olan Göksu deltası "Uluslararası Kuşları Koruma Derneği Konseyi" (ICBP) tarafından Avrupa ve Ortadoğu'nun önemli kuş cennetlerinden biri olarak değerlendirilmiştir. Göksu deltasında 300'den fazla kuş türü yaşamaktadır. Delta, özellikle saz horozu, yaz ördeği, flamingo, balıkçıl, pelikan, pas-baş, dalagan, angıt, turaç, mahmuzlu kız kuşu, uzun bacak batak kırlangıcı, İzmir yalıçapkını, arıkuşu, bıyıklı saz bülbülü, dikkuyruk ve ötleğen kuşlarının Türkiye'deki başlıca üreme alanıdır.
Göksu deltası, ayrıca nesli tükenmekte olan deniz kaplumbağaları (Caretta caretta. Chelonias mydas) ile mavi yengeç (Callinectes sapidus) in dünya üzerindeki çok az kalan yumurtlama alanlarından biri olması nedeni ile de ayrı bir önem taşımaktadır. Göksu havzasındaki dağlarda yaban keçisi, yaban domuzu, keklik, tavşan yaşamaktadır. Dağ eteklerinde maki türünden defne, zakkum, fundalıklar yer alır. 500 m. yüksekliklerde sandal, sakız, teşbih, karaçalı ve pırnal, 1. 000 m. den sonra kızılçam ormanlıkları başlar.
Göksu Parkuru
Göksu nehri, bütün akarsu sporları için elverişli geniş bir nehir yatağına sahip olup, 1-2 zorluk derecesinde bir parkuru vardır. Genellikle yavaş akışlı bir nehir olması nedeniyle raftinge yeni başlayanların deneyim kazanmaları için son derece uygundur.
Göksu Nehri'nin akarsu sporları için en elverişli parkur olarak kuzeydeki Derinçay ile güneydeki Değirmendere köyleri arası önerilebilir. Bu parkurun uzunluğu yaklaşık 90 kilometredir. Parkurun başlangıç yeri olan Derinçay mevkiine Karaman-Silifke arasındaki karayolunun, Mut ilçesinin 3 km. kuzeyindeki yol ayrımından batıya yönelen karayolu üzerinden ulaşmak mümkündür.
Çevresinde fazla uzun olmayan kanyonların da bulunduğu Kışlakoy ile Kargıcak köyü civarındaki köprüler arasındaki 14 kilometrelik bölüm, bu parkurun en ilginç peyzajına sahiptir. Bu bölüm geçildikten sonra, parkurun Değirmendere köyü civarında bitirilmesi mümkündür.
Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2021, 23:01